Massages

Alle onderstaande massages worden uitsluitend gegeven in De Dammenlaan 7, Dendermonde. Ofwel door mij, ofwel door Els en mezelf, afhankelijk van wat je kiest.


Afspraken kan je maken via het boekingssysteem van Narmada.be.

Dat kan via de website van Narmada, ofwel rechstreeks via onderstaande knop. Kies vervolgens de locatie De Dammenlaan 7 en kies Bart als masseur.


Specifieke uitleg vind je verder op deze pagina en vind je het snelst door op de betreffende link te klikken.


In de praktijk

 • Lomi Lomi massage
  • 1 massage                         2 uur       130 €
  • 6-beurtenkaart                                 700 € (117 € per massage)
 • 4-handen Lomi Lomi
  • 1 massage                         1,5 uur    180 €
  • 6-beurtenkaart                                 970 € (162 € per massage)
 • Duo Lomi Lomi
  • 1 massage                         2 uur       220 €
  • 6-beurtenkaart                                 1190 € (198,33 € per massage)
 • NIMH
  • 1 massage                         2 uur       100 €
  • 6-beurtenkaart                                 540 € (90 € per massage)
 • Duo NIMH
  • 1 massage                         2 uur       190 €
 • Volledige ontspanningsmassage
  • 1 massage                         1,5 uur     90 €
  • 6-beurtenkaart                                 490 € (82 € per massage)
 • Duo ontspanningsmassage
  • 1 massage                         1,5 uur     160 €
 • Duo hotstone massage
  • 1 massage                         1,5 uur     170 €
 • Infrarood sauna en relaxatie
  • 1 sessie
   • 1ste persoon                1 uur       30 €
   • 2de persoon                 1 uur       15 €
  • 6-beurtenkaart                                 150 € (25 € per sessie)
   • 2de persoon                               5 € extra te betalen


Arrangementen

 • Gastenverblijf                                         Zie pagina gastenverblijf
 • Infrarood sauna en relaxatie
  • Met massage of gelaatsverzorging.        20 €
  • Met duo-behandeling (voor 2 personen)  35 €
  • Met 2 solo-behandelingen (2 personen)  35 €
   • Nadien nog 1 uur samen genieten    35 €


Lomi Lomi aan huis                                        Eventuele kilometervergoeding +

 • Lomi Lomi                               2 uur        140 €
 • 4 handen Lomi Lomi                  1,5 uur      190 € 
 • Duo Lomi Lomi                         2 uur        230 €

Inleiding


Masseren als beroep is nooit mijn intentie geweest, maar mijn lieve vrouw Els (Narmade.be) had me mee gevraagd naar een Lomi Lomi opleiding. Daar bleek dat Lomi Lomi niet zomaar een lichamelijk massage is, maar ook een spirituele reis, voor zowel de gever als de ontvanger.

We schreven ons in voor een vervolg opleiding en het begon meer een meer te kriebelen om hier meer mee te doen.

Onze Westerse meester bracht vervolgens zijn Hawaïaanse meester naar België om geinteresseerden de kans te geven zich verder te verdiepen en dus namen we ook daaraan deel.


Lomi Lomi is een traditionele Hawaïaanse massage, een helingsritueel en spiritueel holistisch werk. Het gaat niet zuiver om de techniek, alhoewel die wel nodig is en geleerd moet worden, maar de kern is ALOHA, vrij vertaald als onvoorwaardelijke liefde. Lomi Lomi gaat dus over liefdevolle aanraking en verbondenheid.


Het is eveneens spiritueel sjamanistisch werk waarbij loslaten, verbinden en integreren van aspecten die in onze weefsels en cellen liggen, hoort. Dat is wat heling is en doet…


Bij Lomi Lomi is de gever een kanaal voor Aloha (universele liefde) en werkt hij met Mana (spirituele energie). Lomi lomi werkt dus met levensenergie of Breath of Life.


Een belangrijk aspect dat ik hier toch wil vermelden en zoals onze leermeester zei “ontvangen is ook een kunst”.


Boek een afspraak online via de website van Narmada.be, of via onderstaande knop (ook via het online bookingssysteem van narmada):

Lomi Lomi massage


Bij een Lomi Lomi massage horen regelmatig integratiebewegingen waarbij het volledige lichaam (van kop tot teen), in een vloeiende beweging gemasseeerd wordt. Er wordt dus niet zoals bij een gewone ontspanningsmassage lichaamsdeel per lichaamsdeel gemasseerd. Het volledige lichaam wordt als één geheel gezien. ik zorg hierbij voor een veilige sfeer waarbij je intieme lichaamsdelen steeds bedekt blijven. Je kiest zelf of je je ondergoed aanhoudt of niet. Hou er wel rekening mee dat er olie aan je ondergoed kan komen.


Bij de aanvang van een lomi lomi-sessie zal ik je vragen welke intentie en krachtdier je graag wil meenemen bij deze massage. Heb je die niet, geen probleem, want niets moet.

Daarna volgt een stilte-moment waarbij ik me afstem op de bron en op jouw eventuele intentie en krachtdier. Eveneens volgt voor de massage een gebed waarbij ik de bron, de spirits, natuurwezens en mijn krachtdieren uitnodig om aanwezig te zijn, om een veilige ruimte te scheppen, om de energie te laten stromen.


Ik gebruik bij het masseren zowel mijn handen als onderarmen. Om alles goed te laten vloeien kan er na afloop veel olie achterblijven op het lichaam. Het kan dus handig zijn om hier rekening mee te houden en niet je beste kledij te dragen om naar je afspraak te komen.


Een Lomi Lomi is een heel intensieve massage om te geven. Ze vraagt meer voorbereidingstijd om zowel mezelf, als de ruimte energetisch klaar te maken. Ook vraagt het heel wat energie om de ruimte voldoende te verwarmen. Een Lomi massage vraagt immers een warmere ruimte dan een gewone lichaamsmassage.


4-handen Lomi Lomi


Bij deze massage zullen zowel Els (mijn echtgenote) als ikzelf jou tegelijk masseren. Je wordt dus door 4 handen ondergedompeld in de helende werking van deze bijzondere massage.

4 handen die tegelijkertijd jouw lichaam en ziel de ultieme ontspanning geven.

4 handen die de mannelijke en vrouwelijke energie in harmonie met elkaar laten stromen!


Duo Lomi Lomi


Bij een duo Lomi Lomi massage worden 2 personen tegelijkertijd gemasseerd in dezelfde ruimte. Je kan zelf beslissen wie door Els en wie door mij wordt gemasseerd.

Lomi Lomi aan huis


Kan je je moeilijk verplaatsen, of verkies je de gezelligheid van je eigen stekje om na te genieten van een Lomi Lomi massage, dan kan je gebruik maken van onze dienst 'Lomi Lomi aan huis'. Ik (wij) breng(en) dan een massage tafel(s) en het nodige materiaal mee om jou thuis te verwennen.

Lomi Lomi aan huis wordt alleen ofwel door mezelf gegeven (en dus niet solo door Els, omdat het voor haar te zwaar is om de tafels in en uit de auto te laden) of door ons beiden.


Jij (jullie) zorg(en) voor een verwarmde ruimte en voldoende plaats om de massage tafel(s) te plaatsen zodoende dat ik (wij) er helemaal rond kan (kunnen) stappen tijdens de massage.

De ideale temperatuur van de ruimte is 26°C, warm genoeg voor de ontvanger en niet te warm voor de gever.


Ook al zorg je zelf voor de verwarming van je ruimte, de prijs voor de Lomi Lomi massage kost slechts 10 € extra als je woont binnen een straal van 15 km van De Dammenlaan 7. Dat is vooral voor de transportkosten en de tijd om ons te verplaatsen en alles ter plaatse klaar te zetten.

Woon je verder dan 15 km van onze praktijk, dan wordt 0,5046 € per km aangerekend (= officiële kilometervergoeding + 21% BTW).


De volgende mogelijkheden we aan huis aan:

 • 2-handen Lomi Lomi (alleen Bart)
 • 4-handen Lomi Lomi (Els en Bart)
 • Duo Lomi Lomi (Els en Bart, je kiest wie door wie gemasseerd wordt)

NIMH


NIMH staat voor Narmada Integrerende Massage Healing. Voor meer uitleg vewijs ik je best naar de website van Narmada zelf.

Na de Lomi Lomi heb ik van Els ook de NIMH geleerd en kan deze nu dus ook aanbieden.


Duo NIMH


En natuurlijk kunnen we dan samen ook een duo NIMH aanbieden.

Infrarood sauna en relaxatieruimte


Naast massages kan je ook gebruik maken van onze infrarood sauna en nog even nagenieten in de relaxatieruimte. Hou er rekening mee dat de sauna zich bevindt op de 2de verdieping en dat er geen lift aanwezig is in het gebouw.

Om de sauna te gebruiken maak je een afspraak via het online system van Narmada.


We willen je er ook graag op wijzen om het stil en rustig te houden, omdat elders in het gebouw massages kunnen plaats vinden, en iedereen komt om voor de rust en ontspanning.


Wens je gebruik te maken van onze sauna, lees dan alvast de volgende info van onze leverancier X-Trend even door: Info infrarood sauna.


Een sessie in de infraroodsauna kan een pijler worden in uw me-time momentje bij Willow Twist en Narmada.


Gezondheid, welzijn en veiligheid zijn de belangrijkste drijfveren achter de wens om gebruik te maken van onze sauna. Een sessie in onze sauna kan steeds op aanvraag en dit afzonderlijk of in combinatie met een massage en/of verblijf in ons gastenhuis. 


Hier alvast enkele weetjes:

 1. Wacht minstens 1 – 2 uur na het eten voordat u aan een sessie in onze infrarood sauna begint.
 2. Drink voor je naar de sauna komt, best geen suikerhoudende drank, koffie, frisdrank of sap met veel suiker of alcohol.
 3. Saunakleding. Lichtgewicht shorts en T-shirt zijn OK. Zwempakken zijn beter. Naakt is ook goed.
 4. Leg lagen handdoeken op de bank om transpiratievocht te absorberen tijdens uw sessie. Ver-infrarood dringt door kleding en handdoeken heen.
 5. Na afloop van de saunabeurt is het belangrijk om te ontspannen, het rustig aan doen en het lichaam langzaam te laten afkoelen.
 6. Kinderen onder de vijf jaar mogen helemaal niet in de sauna. Oudere kinderen moeten altijd onder toezicht staan.
 7. Als u zwanger bent, je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen neemt, raadpleeg dan uw arts voordat u de sauna gebruikt.


Wat voorzien wij voor een aangenaam sauna bezoek:

 1. In onze relaxruimte voorzien wij voor jou voldoende water en kruidenthee om je dorst te lessen voor, tijdens en na je sauna sessie.
 2. In de sauna en op de rustbedden liggen handdoeken. Toch vragen we om omwille van hygiënische redenen, ook nog eigen handdoeken te voorzien.
 3. Zeep in geval je een douche wenst te nemen.Wat breng je mee:

 1. Een grote handdoek voor in de sauna (alle lichaamsdelen dienen in de sauna op een handdoek te rusten).
 2. Een badjas en slippers voor in de relaxruimte kan, maar is geen noodzaak.  
 3. U draagt best zo weinig mogelijk kledij in de sauna. Als u kleding draagt, draag dan loszittende kleding die ademt, zoals een korte broek en een tanktop of los katoenen t-shirt, of badkledij.
 4. Na afloop van je sessie kan je een douche nemen indien je dit wenst, maar breng dan een handdoek mee. Als je de warmte van de sauna in je lichaam wil behouden, hoef je geen douche te nemen. Je kan je lichaam dan langzaam terug laten afkoelen. Wil je toch een douche nemen, geef ons dan een seintje.


En tot slot:

Plan je dag na de sauna niet te druk. 

Je hebt misschien de behoefte om het nog wat rustig aan te doen. Luister naar je lichaam. Een sauna is ontspannend, dus waarom zou je niet even nagenieten.


Regelmatige sessies in onze infrarood sauna voelen goed, werken geweldig, maken je geest helder en versterken je lichaam.

Stress, lichaamspijn en pijn smelten gewoon weg.